Over Janne van Gelein Vitringa

foto Janne

 

Drs. J.E. van Gelein Vitringa

psychologe, trainer, coach

 

Mijn naam is Janne van Gelein Vitringa, ik ben geboren in 1975 in Amsterdam en opgegroeid in Naarden. Na het VWO en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) begon ik bij het Barlaeusgymnasium (Amsterdam) als docente LO. Daar kon ik mijn werkzaamheden gaandeweg uitbreiden richting leerlingbegeleiding en leerlingzorg. Mijn studie Kinder- en jeugdpsychologie stelde mij in staat me verder te professionaliseren in de (onderwijs)hulpverlening.

Vervolgens ben ik bij de Bascule aan de slag gegaan, eerst in de psychiatrie op poliklinieken en daarna weer in het onderwijs. Bij de afdeling Speciale Onderwijszorg ben ik ruim zes jaar actief geweest op verschillende scholen en in uiteenlopende onderwijstypen in en om Amsterdam op leerling-, team- en organisatieniveau als psychologe, trainer (Sociale Vaardigheidstrainingen), en coach (met betrekking tot het versterken van het pedagogisch klimaat op scholen). Toegerust met in totaal 18 jaar ervaring in het onderwijs en de (onderwijs)zorg en een gereedschapskist vol instrumenten heb ik de stap gezet naar het opzetten van mijn eigen praktijk, het Tienerteam.

Voor meer informatie over mij als professional en mijn bevoegdheden klik HIER.